Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /www/webvol6/en/tlm5v2fglz4hi4o/prodavnica.yumco.co.rs/public_html/system/library/encryption.php on line 8 O Nama

O Nama

"YUMCO" nekada

HK PK "YUMCO" A.D. Vranje je akcionarsko društvo čiji istorijat počinje davne 1960.godine, rešenjem o osnivanju narodnog odbora sreza vranje Predionice i tkačnice pamuka u izgradnji u Vranju.
Prva godina probne proizvodnje bila je 1964. sa 1200 zaposlenih radnika.

Rešenjem Narodnog odbora sreza Vranje o osnivanju Predionice i Tkačnice pamuka u izgradnji davne 1960. godine započeo je istorijat današnje HK PK „YUMCO“ A.D. Vranje. Osnovna delatnost novoformiranog preduzeća bila je proizvodnja pamučnog prediva i raznih vrsta pamučnih tkanina. Prvi metri tkanine potekli iz mašina početkom 1964. godine kada je počela probna proizvodnja. Kombinat je u tom trenutku zapošljavao 1200 radnika u četiri pogona: Predionici, Pripremi, Tkačnici i Doradi. Godinu dana kasnije krenula je redovna proizvodnja i u narednoj deceniji postignuti su visoki rezultati u radu, pre svega u proizvodnji, realizaciji, ali i u rastu zarada zaposlenih. To je omogućilo prve velike investicije, ali i posao za još 900 radnika.

U drugu deceniju postojanja Pamučni kombinat ušao je kao renomirani proizvodjač prediva i tkanine. U ovom periodu, tačnije 1978. godine, otvaranjem Fabrike „Konca“ i „Konfekcije“ počela je proizvodnja odeće i konca. Osamdesetih i početkom devedesetih godina dvadesetog veka, novi koncept „Yumco“ objedinio je sve konfekcije u Vranju, Vladičinom Hanu, Surdulici i Preslapu. Sagradjene su i fabrike u Golemom Selu, Radovnici, Preševu, Kosovom Polju, Bosilegradu, Bujanovcu i Kosovskoj Mitrovici. Ti kapaciteti angažovali su 5000 radnika, a tržištu se preko sopstvene maloprodajne mreže i transporta isporučuje široka lepeza muške, ženske i dečije konfekcije i trikotaže u ogromnim serijama, prepoznatljivim dezenima i modelima. Društveno preduzeće PKV „Yumco“  1995. godine transformiše se u Holding kompaniju Pamučni kombinat „Yumco“ Vranje.

"YUMCO" sada

HK  „Yumco” AD Vranje nalazi se u procesu reafirmacije i pozicioniranja kao vodeća kompanija tekstilne industrije Srbije. Ovaj tekstilni gigant koji ima zaokružen tehnološki proces proizvodnje, počev od tekstilnih sirovina do gotovih odevnih predmeta, zapošljava 1877 radnika.

Kompanija ima veliki potencijalni efekat na celu tekstilnu industriju Srbije ali i jugoistočne Evrope, posebno po stupanju na snagu CEFTA sporazuma, kao veliki snabdevač drugih proizvođača predivom, tkaninom i koncem. Proizvođačka marka kompanije “Yumco”, osim duge tradicije, prepoznatljiva je na tržištu i po kvalitetu i konkurentskim cenama. Od potpisivanja Sporazuma o tekstilu između Srbije i EU, koji je stupio na snagu tokom 2005. godine značajno je porastao i interes stranih kompanija za saradnju u oblasti tekstilne industrije i izvoz tekstilnih proizvoda. 

Prednosti „Yumca“ u odnosu na konkurenciju su sledeće:

Godišnje proizvede i isporuči tržištu 3.000.000 metara tkanine raznih težina i sastava, 1.210.000 kilograma konca raznih numera i sastava, 1.000.000 komada konfekcijskih odevnih  predmeta, 300.000 trikotažnih odevnih predmeta kao i 20 miliona litara mineralne vode i sokova.

Godišnje proizvede i isporuči tržištu 3.000.000 metara tkanine raznih težina i sastava, 1.210.000 kilograma konca raznih numera i sastava, 1.000.000 komada konfekcijskih odevnih  predmeta, 300.000 trikotažnih odevnih predmeta kao i 20 miliona litara mineralne vode i sokova

Zajedno sa stručnim timom Uprave za opštu logistiku Ministarstva odbrane,Vojno tehničkim  Institutom i Tehničkim opitnim centrom, „Yumco“ je radio na izradi različitih odevnih predmeta i opreme za Vojsku Srbije, a aktuelna uniforma M-10, u digitalnom dezenu, spada u red najsavremenijih u svetu.

Kao lider u proizvodnji namenskog programa, „Yumco“ radi i uniforme za poljsku, finsku i nemačku i austrijsku vojsku kao i uniforme za MUP RSrbije, ali i radna odela za radnike drugih državnih institucija, javnih i privrednih preduzeća i zdravstvenih centara.

U poslovnu 2015. godinu „Yumco“ ulazi kao finansijski stabilna kompanija sa kontinuiranom proizvodnjom i ugovorenim poslovima u vrednosti od preko 10 miliona evra. Istovremeno, radi se na razvoju maloprodajne mreže otvaranjem većih maloprodajnih objekata poput OUTLETA u Vranju i prodavnice u Boru. Uz veliku pomoć Vlade Srbije, posebna pažnja se poklanja povećanju produktivnosti i boljem standardu radnika, a sve u cilju pronalaženja dobrog strateškog partnera.

 

K PK YUMCO a.d.  godišnje  proizvede 1.900 tona prediva, 2,5 miliona metara tkanine u 150 cm,  140 tona pletenine, 1 300 tona  konca  i  3 000 000 odevnih predmeta .     
Ova navedena proizvodnja realizuje se u sledećim proizvodnim jedinicama:    

 


 

Primarna proizvodnja :
Radna jedinica - Priprema
Radna jedinica - Predionoca
Radna jedinica - Tkačnica
Radna jedinica - Konac
Radna jedinica - Dorada

Finalna proizvodnja:

Konfekcija u Vranju
povrsina:  18.000 m2
broj zaposlenih : 479
proizvodni program – košulje, pantalone,jakne, bluze

Trikotaža u Vranju
površina: 6.000 m2
broj zaposlenih:100
proizvodni program:muška,ženska I dečja trikotaža

Konfekcija Kobos u Bosilegradu
površina: 4.500 m2
broj zaposlenih:41
proizvodni program: Jakne, blejzeri, pantalone

Konfekcija u Poljanici
površina: 4.500 m2
broj zaposlenih:90
proizvodni program: jakne, pantalone

Konfekcija  u Vladičinom Hanu
površina: 1.000 m2
broj zaposlenih:87
proizvodni program: ženska konfekcija: suknje, haljine, ženske bluze

Konfekcija u Radovnici
površina: 2.500 m2
broj zaposlenih:55
proizvodni program: pilot radno odelo

YUMCO elektronska prodavnica © 2019